HockeyNews
PLUS

Palushaj efter tappet: ”Vi får lite panik”

(6191) Aaron Palushaj
Bildbyrån

Publicerad: 17 januari 2019

FacebookXWhatsApp
LINKÖPING. Aaron Palushaj var i händelsernas centrum mot Linköping.
Han kvitterade till 4-4, men dessförinnan hade han snackat till sig en utvisning och då gjorde LHC 4-3.
– Jag var lite frustrerad, säger Örebrostjärnan till HockeyNews.se.
Presenteras i samarbete med ATG

Aaron Palushaj har visat vägen i Örebros två tidigare segrar mot Linköping den här säsongen. Den här gången hamnade han återigen i fokus – i både positiv och negativ bemärkelse. Vid ställningen 3-3 i mitten av den andra perioden tappade amerikanen humöret på en av linjedomarna i en situation då Palushaj utmanade LHC:s Chad Bililns, men krokade i domaren vid sargen. Efter att ha sagt några mindre väl valda ord fick han två minuters utvisning för Abuse of officials. Senare drog Christopher Mastomäki på sig en utvisning för puck out och i det efterföljare powerplayet gjorde LHC 4-3.

– Jag var rätt arg. Det var inte en hockeyutvisning. Självklart känns det dåligt att de gör mål, men det är ingen utvisning. Eller i allla fall inte en hockeyutvisning, hakning, hög klubba eller något
sådant. Men säger domarna att det är utvisning är det utvisning, säger Palushaj.

Hur ser du du på situationen?

– Självklart försöker domaren inte spela försvar mot mig, men det var bara en sådan grej. Det var i slutet av ett byte och jag tror vi hade läge att komma två mot en, och de här poängen är viktiga för oss. Varje gång du har läge att komma två mot en vill man göra mål. Jag var lite frustrerad. Jag sa något, inte alltför högt och inte alltför hårt, men jag fick en utvisning och så var det, säger Palushaj.

Amerikanen revanscherade sig dock när han gjorde 4-4-målet i slutminuten och tog matchen till förlängning.

– Det var skönt att göra mål, säger Palushaj.

Annars var det Örebro som började matchen bäst. De fick en drömstart och gjorde 1-0 redan efter 49 sekunder. Nio minuter senare hade gästerna 3-0, men trots den starten fick Örebro nöja sig med en poäng. Broc Little såg till att LHC fick med sig extrapoängen.

– En mycket märklig match. Vi startade bra. ”Monstret” (Jonas Gustavsson, LHC:s målvakt) var förmodligen inte så nöjd med sin start. Vi måste vara nöjda med första tio. Jag vet inte vad som händer efter det. Det har varit lite så för oss den här säsongen. Vi startar bra, men de kommer tillbaka och börjar göra mål och vi får lite panik, säger Palushaj, som ändå kunde glädja sig lite åt en poäng.

– Alla vet var vi är i tabellen. Det kan vara en jätteviktig poäng. Vi hade velat ha en poäng till, men man vet inte. Den här poängen kan betyda något i framtiden, säger amerikanen.


Här kan du läsa mer om SHL 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!